Zatvori

Ovo su udomitelji Martina i Ivica iz Ivanca, a trenutno brinu za bebe stare mjesec dana i pet mjeseci

Martina i Ivica Lipovčak

U Hrvatskoj se broj udomiteljskih obitelji posljednjih godina smanjuje, a potreba za njima raste. Također, dječji domovi su puni djece.

Upravo zato valja istaknuti pozitivne primjere, a ovaj put to su Martina i Ivica Lipovčak iz Gečkovca kod Ivanca. Mladi bračni par ove su godine postali udomitelji, a trenutno uz svoje dvoje djece imaju udomljeno još troje.

– Od mlađih dana, od srednje škole, bila mi je želja biti udomiteljica jer sam odrastala s prijateljima koji su živjeli u udomiteljskim obiteljima. Uvjeti da postanem udomiteljica stvorili su se nakon što sam osnovala svoju obitelj te smo kupili kuću. Niti suprugu nije dugo trebalo da prihvati ovu ideju – rekla je 31-godišnja Martina, koja je tijekom razgovora s nama cijelo vrijeme nosila neko od djece te prema potrebi brisala nosiće. Također, pojasnila je da je dala otkaz u jednom trgovačkom centru da bi bila udomiteljica.

Martina i Ivica imaju djevojčicu staru 8 godina, dječaka od 14 mjeseci te udomljenog dječaka starog samo mjeseca i djevojčicu od pet mjeseci, kao i dječaka starog godinu dana.

– Prvo dijete došlo je k nama u ožujku ove godine. U početku je bilo malo čudno, ali zato je su svi jako mali. Ali nisam imala strah jer smo već bili u rutini brige za malu djecu. I željeli smo udomljavati malu djecu. Svaki naš dan je žuran, još se niti ne probudimo već netko ide spavati, a dan je ispunjen 100 %. Teško i zahtjevno jest, ali kad si ispunjen onime što radiš, nema veće sreće od toga. Moram pohvaliti svog supruga, on je velika podrška – istaknula je Martina Lipovčak. Dodala je da se brzo razviju osjećaji prema udomljenoj djeci, ne može se bez ljubavi, kaže, ali ipak nije povezanost ista kao s biološkom djecom.

Poruka mlade udomiteljice svima koji razmišljaju o ovome pozivu jest da ne dvoje jer će im se ljubav vratiti stostruko.

– Ako ćemo biti u mogućnosti otvoreni smo da udomimo još djece – završila je mlada udomiteljica.

Ivica Lipovčak naglasio je da nije bilo bojazni, da su djeca super te da su prava, velika obitelj.

 

Izvor: regionalni.com

Hit Enter
Veličina slova
Kontrast